Terug naar het overzicht

Winterslaap. En waarom dat wellicht best een goed idee is

Ik leerde altijd: focus op waar je goed in bent! Ben specialist! Nu de coronacrisis zich in rap tempo verplaatst van een gezondheidscrisis naar een economische crisis zullen veel ondernemers het met me eens zijn; niet creatief zijn in je product- of dienstverlening stond ongeveer gelijk aan niet meer bestaan.Er is veel meer mogelijk! Ook dingen die tot voor kort onbestaanbaar waren. En begrijp me niet verkeerd, dat is geen verwijt. Maar ik vind dat getuigen van ondernemerschap. Stephen Hawking zei dat intelligentie het vermogen was om je aan te passen aan de omstandigheden.

Het brengt mij op een mailing die ik kreeg van mijn favoriete restaurant. Restaurant De Nieuwe Winkel uit Nijmegen. Zij keken net als iedereen terug op het afgelopen jaar. Ze maakten van kastanjes de ‘niet chocolademousse’. Dat ze experimenteerden met eendenkroos. En hoe lekker de veldkersen wel niet waren geweest. Ik kon het niet anders dan hartgrondig met ze eens zijn.

Maar wat verrassend was: niets geen aanpassingen in de dienstverlening. Geen take-aways, geen pop-up gedoe met bezorgfunctie zodat je thuis culinair kunt genieten. Nee, zij mailden:

“In plaats van ons aan te passen, wachten we af tot het moment dat we weer mogen doen waar we goed in zijn. Wij zijn in winterslaap!”

Wow! Verrassend toch?

Discussier gerust mee op mijn LinkedIn pagina!

Gratis geld. En dat bestaat wel!

Hoe duurzaam transport echt geld kan opleveren Lees meer

Gratis geld. En dat bestaat wel!

Hoe duurzaam transport echt geld kan opleveren Lees meer