Terug naar het overzicht

Wat Lego en Teams met elkaar te maken hebben

De legosteentjes van zoon 2 vliegen door ‘t beeld, zoon 1 heeft continu begeleiding nodig (lezen is niet zijn favoriete bezigheid) en het was allemaal best ongemakkelijk toen je collega zojuist onbedaarlijk hard ging huilen tijdens de Zoom-meeting omdat haar vader was meegenomen met de ambulance richting een ziekenhuis in godbetert Düsseldorf. Een arm om haar schouders zou alles opgelost hebben, maar ja… Corona. Corona. Co... Alles is anders geworden. Ook jouw leidinggeven. Want hoe doe je dat? Hoe manage je een team op afstand? Met alle externe ruis. Met ‘t gebrek van een praatje bij de koffieautomaat. Zoom en Teams zijn prachtig, maar het is niet hetzelfde.

We hebben veel ervaring opgedaan. Door schade en schande wijs. Maar hoe gaan we dit inkleden op de lange termijn? Want Corona of niet; het thuiswerken lijkt definitief een plaats verworven te hebben in ons bestaan. Niet meer uitsluitend bedoeld voor parttimende vaders-en-moeders-met-handen-in-het-haar, maar gewoon voor iedereen. Nog meer dan het al deed.

Wat zijn jullie ervaringen? Waar liep je tegenaan? Hoe houd je de kennis van je team up-to-date? Wat vond je prettig werken? Wat zou jouw tip zijn voor anderen? Ik las een boek van Godelieve Meeuwissen. Dat vond ik persoonlijk wel een eyeopener. Iemand nog meer tips?

Laat het me weten op mijn LinkedIn-pagina!

Gratis geld. En dat bestaat wel!

Hoe duurzaam transport echt geld kan opleveren Lees meer

Gratis geld. En dat bestaat wel!

Hoe duurzaam transport echt geld kan opleveren Lees meer